Toidurasvad
Kõrvitsaseemneõli
Eriti hinnatud Ungaris, Saksamaal ja Kagu-Austria mägedevahelises osas. Saadakse kõrvitsa seemnetest, mis kuivatatakse, purustatakse ja röstitakse. Pärast pressitakse õli välja külmpressimise teel ning saadakse mahedamaitseline tumeroheline (mürkroheline) dieet- või eliitsalatiõli (neitsiõli). See õli on heade raviomadustega. Sisaldab tsinki ja seleeni, mis on vähivastase toimega ja kaitsevad põie- ja eesnäärmehaiguste eest, ning Omega-3 rasvhappeid, mis kaitsevad südamehaiguste ja diabeedi eest. Meeldiv lisand värsketele salatitele, kala- ja lihatoitudele, samuti sobib grillitud roogadega.
|
||
Kõrvitsaseemned | Kõrvitsapõld | Kõrvitsaseemneõli |
Litsenseeritud: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License