Tahked taimsed rasvad

Sisaldavad taimeõlidega võrreldes rohkem küllastunud rasvhappeid, mis muudavad rasva normaaltemperatuuril tahkeks.

Jagunevad:

  • looduslikud tahked taimsed rasvad:
    • Kookosrasv - saadakse kookospalmi viljadest- kookospähklis asuvast koprast pressimise teel. Kergelt hallika värvusega, kasutatakse põhiliselt margariini – ja kondiitritööstuses, samuti toidu valmistamisel praadimis- ja küpsetusrasvana, kosmeetikatööstuses
    Kookosrasv
    • Kakaovõi – saadakse kakaopuu viljades asuvatest seemnetest – kakaoubadest pressimise teel. Kahvatukollase värvusega, meeldiva maitse ja aroomiga. Põhiline osa kasutatakse šokolaadi valmistamiseks, samuti kasutatakse kosmeetikatööstuses ja meditsiinis.
Kakaovõi
  • kunstlikult tahkeks muudetud rasvad

Saadakse taimeõlide hüdrogeenimisel ja rasvade ümberesterdamisel. Kasutatakse põhiliselt margariinide valmistamisel, sobivad hästi ka praadimiseks. Nad on ilma maitse ja lõhnata. Nende valmistamisel lisatakse sageli juurde taimeõli, et tuua madalamaks sulamistemperatuuri

 

Litsenseeritud: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License