Teraviljatooted
Teraviljatoodete
hulka kuuluvad jahud, jahusegud, helbed, kruubid, tangud, pastatooted,
müslid, hommikuhelbed.
Teraviljad |
|
Toiteväärtus
|
|
Säilitamistingimused |
|
Peamised kasutusvaldkonnad |
|
Teraviljadest valmistatud toodete
tervislikkus sõltub nende terade töötlusest – mida enam töödeldud terast toitu
valmistatakse, seda vähem on selles kasulikke mineraalaineid, vitamiine ja
kiudaineid – need on eelneva töötlemise käigus järk-järgult eemaldatud. Terade ehitus
on kihiline. Suurem osa mineraalaineid, vitamiine, kiudaineid paikneb tera
pealmistest kihtides. Tera ehitus on toodud Leiburi koduleheküljel oleval skeemil.
Teraviljatoodete hulka võib
paigutada ka leivad. Leivatooted omakorda võib liigitada:
-
pehmed ja kõvad leivad
-
viljaliikide järgi (rukkileivad, nisuleivad)
-
kujude ja taignas kasutatavate maitseainete
järgi (vormileivad, põrandaleivad, täisteraleivad, seemneleivad jne)
Eestis toodetavatest leibadest ja
leivatoodetest saab ülevaate Eesti Leivaliidu liikmete kodulehekülgedel oleva
info kaudu. Eesti Leivaliidu liikmete koduleheküljed.