Kordamisküsimused

  • Nimetage erinevaid Eesti Vabariigi seadusandlikke akte, mis reguleerivad toiduohutust ja toidukontrolli!
  • Millised tegurid mõjutavad kõige enam toidukaupade säilitamist?
  • Mis on ohutsoon?
  • Milliseid põhimõtteid järgitakse toidukaupade säilitamisel ja ladustamisel?
  • Kuidas jaotuvad suurköögi ladustamiseks ja säilitamiseks mõeldud seadmed ja ruumid?
  • Mis otstarve on toidukauba ja toodete pakendil?
  • Kirjeldage millest sõltub toidukauba kvaliteet ja tooge juurde näiteid oma kogemustest?
  • Millist teavet saame pakendilt lugedes?
  • Mida tähendab pakendil kirjutatud „ kõlblik kuni" ja „parim enne"?
  • Mida tähendab täheühend GDA?
  • Milliseid säilitamise tingimusi vajavad köögi- ja puuviljad ning miks?
  • Milliseid toitaineid saame piimast ja piimatoodetest?
  • Milliseid toitaineid saame lihast?
  • Nimetage erinevaid suurköögis kasutatavaid lihatooteid!
  • Nimetage erinevaid suhkruid tervislikkusest lähtuvalt?
  • Mille poolest on teraviljatooted kasulikud?
  • Loetlege suurköögis enam kasutatavaid teraviljatooteid.
  • Loetlege odrakruubi kasutusvõimalusi.
  • Sõnastage mõisted: aedvili, köögivili, juurvili.
  • Loetlege juurköögivilju, lehtköögivilju.
  • Kuidas kasutatakse suurköögis maitserohelist?
  • Loetlege suurköögis kasutatavaid marju.
  • Milliseid seeni suurköögis kasutatakse?
  • Milliseid tööstuslikke pooltooteid värske kanamuna asendamiseks toodetakse?
  • Loetlege suurköögis kasutatavaid subprodukte.
  • Loetlege suurköögis kasutatavaid tööstuslikult toodetavaid kalapooltooteid.
  • Nimetage suurköögis kasutatavaid rasvu.
  • Loetlege külmpressitud õlide kasutusvõimalusi.
  • Loetlege või kasutusvõimalusi.
  • Nimetage rafineeritud suhkruid.