Kordamisküsimused
- Nimetage erinevaid Eesti Vabariigi seadusandlikke akte, mis reguleerivad toiduohutust ja toidukontrolli!
- Millised tegurid mõjutavad kõige enam toidukaupade säilitamist?
- Mis on ohutsoon?
- Milliseid põhimõtteid järgitakse toidukaupade säilitamisel ja ladustamisel?
- Kuidas jaotuvad suurköögi ladustamiseks ja säilitamiseks mõeldud seadmed ja ruumid?
- Mis otstarve on toidukauba ja toodete pakendil?
- Kirjeldage millest sõltub toidukauba kvaliteet ja tooge juurde näiteid oma kogemustest?
- Millist teavet saame pakendilt lugedes?
- Mida tähendab pakendil kirjutatud „ kõlblik kuni" ja „parim enne"?
- Mida tähendab täheühend GDA?
- Milliseid säilitamise tingimusi vajavad köögi- ja puuviljad ning miks?
- Milliseid toitaineid saame piimast ja piimatoodetest?
- Milliseid toitaineid saame lihast?
- Nimetage erinevaid suurköögis kasutatavaid lihatooteid!
- Nimetage erinevaid suhkruid tervislikkusest lähtuvalt?
- Mille poolest on teraviljatooted kasulikud?
- Loetlege suurköögis enam kasutatavaid teraviljatooteid.
- Loetlege odrakruubi kasutusvõimalusi.
- Sõnastage mõisted: aedvili, köögivili, juurvili.
- Loetlege juurköögivilju, lehtköögivilju.
- Kuidas kasutatakse suurköögis maitserohelist?
- Loetlege suurköögis kasutatavaid marju.
- Milliseid seeni suurköögis kasutatakse?
- Milliseid tööstuslikke pooltooteid värske kanamuna asendamiseks toodetakse?
- Loetlege suurköögis kasutatavaid subprodukte.
- Loetlege suurköögis kasutatavaid tööstuslikult toodetavaid kalapooltooteid.
- Nimetage suurköögis kasutatavaid rasvu.
- Loetlege külmpressitud õlide kasutusvõimalusi.
- Loetlege või kasutusvõimalusi.
- Nimetage rafineeritud suhkruid.