-
Ära kuumuta vedelikke või muid roogasid tihedalt
suletud kaantega nõudes - plahvatusoht; ära küpseta koorega kanamune, ka need
võivad plahvatada
-
Vorstikeste, kartulite või puuviljade koored,
kestad vmt torgatakse läbi või eemaldatakse enne toiduainete kuumutamist
mikrolaineahjus - plahvatusoht
-
Kasuta pajakindaid, sest kasutatud nõud võivad
olla kuumad
-
Ava uks ettevaatlikult, kambris sees olev aur
võib olla kuum ja põhjustada põletushaavu
-
Ära pane tühja kambriga ahju tööle - kahjustub
-
Ära jäta seadet ilma valveta. liiga kõrge
temperatuur ja liiga pikk kuumutamisaeg võivad põhjustada toidu süttimist
-
Kasuta mikrolaineahjudesse sobivaid nõusid ja
materjale (kontrolli, kas mikrolaineahjuga on ühendatud grillküttekehad ja
konvektsioonventilaator). Väldi kergesti süttivaid materjale
-
Ole ettevaatlik, kui küpsetad palju rasva ja
suhkrut sisaldavaid roogasid, kuna need võivad süttida. eemalda rasvane mustus
ahju kambrist alati pärast kasutamist
-
Puhasta ahjukambrit igapäevaselt. määrdunud
ahjukamber on hea kasvupaik mikroobidele, kuna ta ei kuumene küpsetuse ajal
Ära kasuta ahju, kui see ei ole töökorras. Töökorrast ära mikrolaineahi
ei ole turvaline. |
Mikrolaineahi
|