Mikrolaineahjud

  • Ära kuumuta vedelikke või muid roogasid tihedalt suletud kaantega nõudes - plahvatusoht; ära küpseta koorega kanamune, ka need võivad plahvatada
  • Vorstikeste, kartulite või puuviljade koored, kestad vmt torgatakse läbi või eemaldatakse enne toiduainete kuumutamist mikrolaineahjus - plahvatusoht
  • Kasuta pajakindaid, sest kasutatud nõud võivad olla kuumad
  • Ava uks ettevaatlikult, kambris sees olev aur võib olla kuum ja põhjustada põletushaavu
  • Ära pane tühja kambriga ahju tööle - kahjustub
  • Ära jäta seadet ilma valveta. liiga kõrge temperatuur ja liiga pikk kuumutamisaeg võivad põhjustada toidu süttimist
  • Kasuta mikrolaineahjudesse sobivaid nõusid ja materjale (kontrolli, kas mikrolaineahjuga on ühendatud grillküttekehad ja konvektsioonventilaator). Väldi kergesti süttivaid materjale
  • Ole ettevaatlik, kui küpsetad palju rasva ja suhkrut sisaldavaid roogasid, kuna need võivad süttida. eemalda rasvane mustus ahju kambrist alati pärast kasutamist
  • Puhasta ahjukambrit igapäevaselt. määrdunud ahjukamber on hea kasvupaik mikroobidele, kuna ta ei kuumene küpsetuse ajal
Ära kasuta ahju, kui see ei ole töökorras. Töökorrast ära mikrolaineahi ei ole turvaline.

Mikrolaineahi