Nõudepesu korraldamine
Nõudepesu etapid on
Eelpuhastus ja -loputamine
Nõudelt eemaldatakse harjaga toidujäägid
Vajadusel nõusid harjatakse või leotatakse (mittevahutava pesuainega)
Eelloputamiseks pannakse nõud vastavatesse pesukorvidesse
Eelpesu
Eesmärgiks eemaldada kuivanud toidujäätmed
Automaatse eelpesu puudumisel kasutatakse eelpesudušši
Põhipesu
Suure survega pihustatava vee toimel
Leotatakse ja eemaldatakse mustus nõude pinnalt
Pesutsükkel vastavalt nõude määrdumisastmele 1...3 minutit
Söögiriistad pestakse kahekordselt
Loputamisel
Kasutatakse kuuma vett, mis kuumutab nõusid, nii et need kuivavad kiiresti
Eemaldatakse pesuaine jäägid
Mõningate seadmete puhul järgneb kuumade nõude jahutamine
Puhaste nõude sorteerimine ja ladustamine
Nõud sorteeritakse ja kontrollitakse pesutulemust
Puhtaid nõusid puudutatakse võimalikult vähe