Nõudepesu korraldamine

Nõudepesu etapid on

 

Eelpuhastus ja -loputamine
Nõudelt eemaldatakse harjaga toidujäägid
Vajadusel nõusid harjatakse või leotatakse (mittevahutava pesuainega)
Eelloputamiseks pannakse nõud vastavatesse pesukorvidesse

Eelpesu
Eesmärgiks eemaldada kuivanud toidujäätmed
Automaatse eelpesu puudumisel kasutatakse eelpesudušši

Põhipesu
Suure survega pihustatava vee toimel
Leotatakse ja eemaldatakse mustus nõude pinnalt
Pesutsükkel vastavalt nõude määrdumisastmele 1...3 minutit
Söögiriistad pestakse kahekordselt

Loputamisel
Kasutatakse kuuma vett, mis kuumutab nõusid, nii et need kuivavad kiiresti
Eemaldatakse pesuaine jäägid
Mõningate seadmete puhul järgneb kuumade nõude jahutamine

Puhaste nõude sorteerimine ja ladustamine
Nõud sorteeritakse ja kontrollitakse pesutulemust
Puhtaid nõusid puudutatakse võimalikult vähe