Õppeülesanne 1
1. Selgitage välja väiketöövahendite ja seadmete vajadus 100 portsjoni Chilli sin carne valmistamiseks ning serveerimiseks väljastusliinis.
a. Chilli sin carne
Tooraine |
Tooraine 100-le kg-des
|
Valmistamine |
Paprika punane |
2,0 |
Loputa paprika ja eemalda sellest seemned. Tükelda kõik köögiviljad Kuumuta potis õli. Lisa tükeldatud aedvili ja keeda pidevalt segades umbes 5-6 minutit Purusta küüslauk ja lisa see potti. Maitsesta paprikapulbriga. Lisa murendatud puljongikuubik ja lisa vesi Keeda segu 5-6 minutit Lisa oad ja tomatipasta. Maitsesta basiilikuga. Maitse ja kui vaja, lisa soola ja pipart Kuumuta toit läbi. Serveeri. |
Kartul kooritud |
40 |
|
Mugulsibul kooritud |
3,3 |
|
Õli |
1,0 |
|
Küüslauk |
0,5 |
|
Paprikapulber |
0,1 |
|
Puljongikuubik |
15 tk |
|
Oad tomatikastmes konserv |
5,0 |
|
Tomatipasta konserv |
1,7 |
|
Sool |
1,0 |
|
Pipar |
0,1 |
b. Koostage loetelu seadmetest ja väiketöövahenditest, mida roa valmistamiseks ja serveerimiseks vajate
c. Põhjendage oma valikuid ja otsuseid
d. Saatke kirjalikult vormistatud töö õpetajale.