Õppeülesanne 1

1. Selgitage välja väiketöövahendite ja seadmete vajadus 100 portsjoni Chilli sin carne valmistamiseks ning serveerimiseks väljastusliinis.

a. Chilli sin carne

Tooraine

Tooraine 100-le kg-des

 

Valmistamine

Paprika punane

2,0

Loputa paprika ja eemalda sellest seemned.

Tükelda kõik köögiviljad

Kuumuta potis õli. Lisa tükeldatud aedvili ja keeda pidevalt segades umbes 5-6 minutit

Purusta küüslauk ja lisa see potti. Maitsesta paprikapulbriga.

Lisa murendatud puljongikuubik ja lisa vesi

Keeda segu 5-6 minutit

Lisa oad ja tomatipasta. Maitsesta basiilikuga. Maitse ja kui vaja, lisa soola ja pipart

Kuumuta toit läbi. Serveeri.

Kartul kooritud

40

Mugulsibul kooritud

3,3

Õli

1,0

Küüslauk

0,5

Paprikapulber

0,1

Puljongikuubik

15 tk

Oad tomatikastmes konserv

5,0

Tomatipasta konserv

1,7

Sool

1,0

Pipar

0,1

b. Koostage loetelu seadmetest ja väiketöövahenditest, mida roa valmistamiseks ja serveerimiseks vajate

c. Põhjendage oma valikuid ja otsuseid

d. Saatke kirjalikult vormistatud töö õpetajale.