Roheline tee

Roheline tee on fermenteerimata tee. Temas on säilinud roheline värvus, sest kuuma auruga peatatakse teelehtede fermentatsioon, neid ainult närvutatakse ja kuivatatakse. Roheline tee sisaldab palju rohkem parkhappeid ja kofeiini kui must tee. Eelistatakse Jaapanis ja Hiinas ja Kesk-Aasias.

 

ROHELISE TEE SORDID

BANCHA

Igapäevane Jaapani roheline tee. Tee koosneb suurtest ja küpsetest teelehtedest. Korjatakse hooaja lõpus (sügisel), kusjuures teepõõsa alumisi lehti ja oksi. Tootmisel kasutatakse automaatikat - nii korjamisel, aurutamisel kui kuivatamisel. Bancha´st saab hea aroomi, meeldiva maitse ja magusa järelmaitsega tee. Jaapani teedest on Banchas kõige vähem naturaalset kofeiini, seetõttu soovitatakse “algajatele” rohelise tee joojatele ja lastele. Sobib toidu kõrvale nautimiseks.

SENCHA

Kõige populaarsem Jaapani roheline tee. Sencha on kvaliteetsem kui Bancha. Sencha teed korjatakse kevadel. Koosneb noortest mahlakatest lehtedest ning seetõttu on ka teel kerge puhas maitse ning aroom. Säilitab C-vitamiini sisalduse minimaalse töötluse tõttu. Aitab kaasa seedimisele.

 

GYOKURO

Eksklusiivne Jaapani roheline tee, pärineb kuulsast Yamashiro regioonist. Tõlkes tähendab gyokuro “pearl dew” – pärli kaste. Teed kasvatatakse kindla meetodi järgi, kus siis teepõõsa õrnu lehti kaitstakse otsese päikesevalguse eest. Esmaste pungade puhkemise ajal kaetakse istandus bambustega vähendamaks fotosünteesi teket. See tagab kõrge klorofülli taseme tees (tume roheline värvus) Teel on magus maitse tänu vähesele tanniini hulgale. Korjatakse ja selekteeritakse käsitsi varakevadel esimese korjanduse ajal. Kogu see delikaatne ümberkäimine tagab kõrge kvaliteedi. Lasta tõmmata vaid 3 minutit.

GUNPOWDER

Hiina roheline tee. Teepõõsa noored lehed on tugevalt keeratud rulli kuulikesteks. Teetõmmises lehed keerduvad uuesti lahti.