Retsepte

TEEBOOL

Kuulub suviste seltskonnajookide nimistusse. Selleks võtta jahutatud kange roheline tee, must või taimetee ja segada mahlade, gaseeritud vee või limonaadi, jääkuubikute ja värskete tervete marjadega. Magusust saab timmida suhkru, mee või siirupiga.Hapukust annavad viilutatud või pressitud tsitruselised. Eksootikat saab lisatud kaneelikoore või kardemoniseemnete või tähtaniisiga. Vahetult enne tarvitamist lisada jääkuubikud. Kaunistada võib roosi kroonlehtede, tervete söödavate lilleõite, melissilehtede kui ka teiste ürtidega.

TEEPUNŠ

Topeltsoojendav efekt saavutatakse alkoholi lisamisega. Klassikaline teepunš koosneb mustast teest, konjakist ja rummist. Magustamiseks kasutatakse kas suhkrut või mett, lisanüansse annab kaneelikoore pulk või sidrun.

 

 

MEELDIVAT TEE JOOMIST!