Margariinide liigitused

Margariini liigitus kasutuse järgi:

  • vedel margariin
    • 100% taimne produkt;
    • ei sisalda kolesterooli;
    • asendamatu küpsetamisel, praadimisel, kookide ja juustuvõiete valmistamisel.
  • küpsetusmargariinid, praadimismargariinid
    • valmistatakse kõrgema rasvasisaldusega;
    • võivad sisaldada loomseid rasvu;
    • praadimiseks sobivate margariinide rasvasisaldus peaks olema vähemalt 80%;
  • võidemargariinid
    • erineva rasvasisaldusega;
    • võivad sisaldada piimasaadusi;
    • vähendatud rasvasisaldusega ehk light ehk lahjad margariinid.

NB! Ükski margariin, ka küpstusmargariin, ei sobi praadimiseks, sest emulsioon laguneb ja rasv hakkab pritsima. Soovituslik on kasutada toiduõlisid


Margariinide liigitus rasvasisalduse järgi :

  • margariin – 80-90% rasva
  • kolmveerandrasvane margariin – 60-62% rasva
  • poolrasvane margariin – 39-41% rasva.

Litsenseeritud: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License