Õppeülesanne 2. Toiduseaduse põhipunktid
Õppeülesanne 2a. Avage Toiduseadus, tutvuge selle põhipunktidega
Õppeülesanne 2b Vastake enesekontrollitestide küsimustele
Valige õiged vastusevariandid
Millised on Toiduseaduse reguleerimisalad?
Toidu käitlemise alused
| |
Käitleja enesekontroll
| |
Riiklik järelevalve toidu ohutuse ja muudele nõuetele vastavuse tagamiseks
| |
Toidu ohutusega seotud menetlused
| |
Toidu käitlemisega tegelevad ettevõtted peavad olema tunnustatud. Tunnustamine tähendab...
Ettevõtte või selle osa hindamist ja vastavuse kinnitamist
| |
Teenuse tarbijate hulgas küsitluse läbi viimist ja teatud tasemel tagasisidet
| |
Tunnustust taotlenud ettevõtte kohta positiivse sisuga artikli avaldamist ajakirjanduses
| |
Millal on Toiduseaduse hetkel kehtiv redaktsioon vastu võetud?
25. veebruar 1999
| |
20. jaanuar 2011
| |
Millise kuupäevani Toiduseaduse hetkel kehtiv redaktsioon kehtib?
19. jaanuarini 2012
| |
31. detsembrini 2013
| |
Täida lüngad
Toit peab olema inimese tervisele
. Toidus ei tohi olla selle omadusi
parasiite, kahjureid ega võõrkehi. On
käidelda riknenud, saastunud või mikrobioloogilistele nõuetele mittevastavat, rikutud toitu. Käitleja
käideldava toidu ja käitlemise nõuetekohasuse eest ja
kasutama kõiki võimalusi selle tagamiseks. Toiduainete käitlemisega tegeleva ettevõtte töötaja toiduhügieenialase juhendamise korraldab
.