Kalkulatsiooni alused

Eesmärk: Õppija oskab vormistada nõuetekohaseid kalkulatsioonikaarte, tehes korrektseid arvutusi tooraine töötluskadude arvutamisel ja hinnaarvutuste juures

Selle teema käsitlemise eelduseks on Toiduvalmistamine suurköögis õpikust peatükk 15. Tehnoloogiliste ja kalkulatsioonikaartide koostamine läbi töötamine.

Alapeatükid:
1. Tooraine kalkulatsiooni ja toote hinnakujunduse põhimõisted
2. Toiduainete kaalu- ja mahuühikud, nende teisendamine
3. Toiduainete bruto- ja netokogused, väljatulek, kaonormide arvutamine, toiduainete kadude ja juurdetuleku arvutamine
4. Hinnakujunduse alused toitlustusettevõttes
5. Omahinna arvutamine, müügihinna kujunemine
6. Standardretseptuurid, nende koostamine
7. Tehnoloogilised ja kalkulatsioonikaardid