Õppeülesanne 3. Enesekontrollitest toiduainete säilitamisnõuete kohta
Tõene / Väär küsimus
Tõene Väär
Tõene Väär
Tõene Väär
Tõene Väär
Tõene Väär
Tõene Väär
Tõene Väär
Tõene Väär
Tõene Väär
Tõene Väär
Märkige iga väite juurde, kas väide on õige (tõene) või vale (väär)!
Toiduks serveeritavate toodete/toiduainete vanus võib ületada märke „kõlblik kuni"
Tõene Väär
Temperatuuri alandamine ohutsoonist allapoole aeglustab mikroobide kasvu
Tõene Väär
Kergesti riknevaid toiduaineid tuleb säilitada maksimaalselt +6 kraadi juures
Tõene Väär
Säilitamistemperatuuride järgimine ei ole tähtis
Tõene Väär
Pakendamata toiduaine on saastumisele vastuvõtlik
Tõene Väär
Tavalisse kilepakendisse pakendatud toode on kaitstud saastumise eest ja sellises pakendis kasvavad vaid hapnikku vajavad mikroobid
Tõene Väär
Vaakumpakendis kasvavad ja arenevad vaid need mikroobid, mis ei vaja hapnikku
Tõene Väär
Kasuta tooraineid põhimõttel „vanemad enne"
Tõene Väär
Halb lao korraldus võib tekitada olukorra, kus mõni tooraine jääb varju ja ületab viimase kasutuskuupäeva
Tõene Väär
Viimase kasutuskuupäeva ületanud tooraine võib ära kasutada kuumtöödeldud toidu valmistamiseks
Tõene Väär