Ürdi- ja maitsesoolad
Tänapäeval kasutatakse palju toitude maitsestamisel maitse- ja ürdisoolasid, mis koosnevad põhiliselt 40% soolast ja sinna lisatud peenestatud maitsetaimedest ja ürtidest. Neid kasutatakse söögisoola asemel, et anda toidule iseloomulikku maitset. Kasutamisel tuleb kindlasti lugeda maitseaine pakilt toote soolasisaldust, mis aitab vähendada toidu ülesoolamist. Kõige soolarikkam maitsesool on küüslaugusool (soolasisaldus 80%)
Ürdisooladega saab toitu vaheldusrikkamaks ja tervislikumaks muuta. Meeles tuleks aga pidada seda, et enamik ürte ei taha keetmist, seega tuleks need soolad lisada valmis toidule. Enamikus valmistatakse meresoola baasil ning neid saab kasutada ka lauamaitseainena
Lisaks on populaarsed ka erinevad maitsestatud soolad: selleri-, küüslaugu- ja sibulasoolad on head vahendid kuumade ja külmade roogade maitsestamisel. Neid saab kasutada võisegudes ja võileibade maitsestamiseks.
Persillade - klassikaline Prantsuse ürdisool (Santa Maria)
Litsenseeritud: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License