Soola lisamine toidule

Sool on suhkru järel teine enamkasutatav toidulisand.

Soolal on palju toimeviise:

  • bakterite ja hallitusseente paljunemist pärssides on sool suurepärane säiltusaine (lihatooted, marinaadid, juustud, kala);
  • värvi, maitse ja koostise kinnistaja;
  • pärmi kerkimise kontrollija;
  • toidu kibeda maitse varjaja;
  • toidu maitse esiletooja.


SOOLA LISAMINE TOIDULE:

Aedviljade keeduvesi - ENNE KEETMIST - sool tõstab vee keedutemperatuuri, mistõttu aedviljad keevad kiiremini.

Mais, oad ja muud kaunviljad - PÄRAST KEETMIST - soolas leiduv kaltsium muudab kestad kõvaks.

Rasvas frititud kartulid - PÄRAST FRITTIMIST - sool alandab rasva keemistemperatuuri, mistõttu tulemuseks oleks pehmed friikartulid.

Praadimiseks mõeldud pommuviilud - ENNE PRAADIMIST - sool tõmbab osa niiskusest välja, tulemuseks on väherasvasemad aedviljaviilud.

Ahjus küpsetamiseks mõeldud part, siga jm rasvased lihatükid - ENNE KÜPSETAMIST - rasvane liha muutub krõbedamaks.

Redutseerimiseks mõeldud kastmed ja hautised - PÄRAST HAUTAMIST - sool aurustub koos vedelikuga.

Litsenseeritud: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License