Himaalaja sool

Himaalaja sool - selles leidub kuni 84 inimkehale vajalikku keemilist elementi. Himaalaja soola teeb eriliseks tema tekkimine. Himaalaja sool on ladestunud rohkem kui 260 miljoni aasta eest. Kliimamuutuse tõttu kuivas ürgmeri ning soolakiht sattus maakoore alla ja on tänapäeval ladestunud 600-800 m sügavusele soolasoontesse. Olles seeläbi kaitstud täieliku tänapäeva keskkonna reostusest. Himaalaja soola peetakse väga puhtaks ning väärtuslikuks, sest ta on :

  • rikas mineraalainete poolest;
  • sisaldab loodulikku joodi;
  • ilma lisaaineteta;
  • töötlemata.

Kui tavaliselt soolakivid eraldatakse kõigepealt veega, seejärel pumbatakse all alt välja, aurutatakse tööstuslikult, puhastatakse, peenestatakse ja rikastatakse kunstlike lisaainetega, siis Himaalaja soola kaevandatakse veel ühes tükis. See on tõeline loodustoode kõrge toitainete sisaldusega.

Himaalaja soola kasutatakse sageli

  • toidu maitsestamisel;
  • himaalaja soola plaate kasutatakse toidu serveerimisel ja valmistamisel;
  • lisandina joogivees pH taseme tasakaalsutamiseks organismis;
  • vannisoolades;
  • soolalampide tegemisel;
  • lakukividena (loomadele).

* Himaalaja soola kristallid (Little Magazine)             * Soolaplaat (Himalayan crystal salt)                             *Lakukivi (Himalayan crystal salt)

Litsenseeritud: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License