Temperatuuritingimused

iDevice ikoon Lugemine

Temperatuuritingimuste järgi jaotatakse laod:

1. Soojad laod

Köetavad laod, kus hoitakse aastaringselt suhteliselt stabiilne temperatuur (tavaliselt 14 - 180 C).

Hoiustatakse kaupu, mille säilitamisel on oluline kindel õhutemperatuur ja õhuniiskus.

2. Külmad laod

Mitteköetavad laod, mille sisetemperatuur on välistemperatuuri lähedane, ületades enamasti veidi välistemperatuuri taset.

Hoiustatakse kaupu, mis taluvad õhutemperatuuri ja -niiskuse kõikumisi (ehitusmaterjalid, varuosad, autorehvid jmt).

3. Külmlaod

Automaatse temperatuurireguleerimisega (küte ja jahutamine) laod, kus hoitakse temperatuuri enamasti vahemikus 6 - 80 C. Kasutatakse peamiselt toiduainete säilitamiseks allajahutatud tingimustes (külmkapi režiim).

4. Külmutuslaod

Automaatse temperatuurireguleerimisega külmutusseadmetega laod, kus hoitakse üldjuhul temperatuuri - 180 C, jäätise hoiustamisel isegi - 250 C.


Kodune ülesanne! Palun mõõda temperatuuri oma koduses külmkapis (nii seal, kus hoiad piima ja vorsti, kui ka seal, kus hoiad jäätist)!