Temperatuuritingimused

Temperatuuritingimuste järgi jaotatakse laod:
1. Soojad laodKöetavad laod, kus hoitakse aastaringselt suhteliselt stabiilne temperatuur (tavaliselt 14 - 180 C).
Hoiustatakse kaupu, mille säilitamisel on oluline kindel õhutemperatuur ja õhuniiskus.
2. Külmad laod
Mitteköetavad laod, mille sisetemperatuur on välistemperatuuri lähedane, ületades enamasti veidi välistemperatuuri taset.
Hoiustatakse kaupu, mis taluvad õhutemperatuuri ja -niiskuse kõikumisi (ehitusmaterjalid, varuosad, autorehvid jmt).
3. KülmlaodAutomaatse temperatuurireguleerimisega (küte ja jahutamine) laod, kus hoitakse temperatuuri enamasti vahemikus 6 - 80 C. Kasutatakse peamiselt toiduainete säilitamiseks allajahutatud tingimustes (külmkapi režiim).
4. KülmutuslaodAutomaatse temperatuurireguleerimisega külmutusseadmetega laod, kus hoitakse üldjuhul temperatuuri - 180 C, jäätise hoiustamisel isegi - 250 C.