Keedu- ja suitsuvorstide valmistamisel kasutatavad seadmed

 

Õppematerjali eesmärgiks on pakkuda toiduainete töötlemise eriala õpilasele kompaktset ning kättesaadavat e-õppematerjali lihatööstuse seadmete ning abivahendite kohta.

Õpiobjektis käsitletakse põhjalikumalt erinevaid vorstivalmistamise seadmeid (lihahunt, kutter, segisti, klipsaator, vorstiprits, ahjud) ja seadmete tööpõhimõtteid, ehitust, seadistamist ja tööohutust.

Parema kirjelduse andmiseks on seadmete juurde lisatud joonised ja videod.

 

Õppekava: Toiduainetööstuse erialade riiklik õppekava

Moodul: Lihatööstuse seadmed

Maht: 0,1 õn

Autor: Kristi Luht, Tartu Kutsehariduskeskuse kutseõpetaja

Tartu 2012

Creative Commonsi litsents