Lehtköögiviljad
LEHTKÖÖGIVILJAD |
Kasutamine suurköögis |
Valge peakapsas
|
Keedetud ja hautatud toidud (näiteks kapsarullid ja kapsahautised), külmad ja soojad salatid, suupisted, supid, vormitoidud, küpsetised |
Punane peakapsas
|
külmad salatid, supid, panni- ja pajatoidud, vormitoidud, hautatud toidud |
Rooskapsas
|
Keedetud ja hautatud toidud, vormitoidud, supid, panni- ja pajatoidud, külmad ja soojad salatid, suupisted |
Hiina kapsas
|
Keedetud ja hautatud toidud (näiteks kapsarullid ja kapsahautised), vormitoidud, külmad ja soojad salatid, suupisted, supid |
ÕIEND - pildil olev kapsaline liigitub botaaniliselt pekingi kapsaks, kuid jaekaubandus tunneb teda hiina kapsa nime all. Botaaniliselt oleks õige nii:
Hiina kapsas ehk hiina lehtnaeris ehk paksoi |
|
Pekingi kapsas ehk pekingi lehtnaeris ehk petsai |
|