Lehtköögiviljad


LEHTKÖÖGIVILJAD

Kasutamine suurköögis

Valge peakapsas

Keedetud ja hautatud toidud (näiteks kapsarullid ja kapsahautised), külmad ja soojad salatid, suupisted, supid, vormitoidud, küpsetised

Punane peakapsas

külmad salatid, supid, panni- ja pajatoidud, vormitoidud, hautatud toidud

Rooskapsas

 

Keedetud ja hautatud toidud, vormitoidud, supid, panni- ja pajatoidud, külmad ja soojad salatid, suupisted

Hiina kapsas

Keedetud ja hautatud toidud (näiteks kapsarullid ja kapsahautised), vormitoidud, külmad ja soojad salatid, suupisted, supid

ÕIEND - pildil olev kapsaline liigitub botaaniliselt pekingi kapsaks, kuid jaekaubandus tunneb teda hiina kapsa nime all. Botaaniliselt oleks õige nii:

Hiina kapsas ehk hiina lehtnaeris ehk paksoi

paksoi

Pekingi kapsas ehk pekingi lehtnaeris ehk petsai

Artikkel nimede/nimetuste segaduste kohta: http://aiandus.ee/loe.php?id=118